Solar Frontier ZonnepanelenSolar Frontier CIS zonnepanelen

Solar Frontier is de grootste fabrikant van dunnefilm CIS ( Koper-Indium-Selenide ) zonnepanelen ter wereld. De fabriek is gelokaliseerd in het zuiden van Japan. Shell is de grootste aandeelhouder van Solar Frontier. De fabriek heeft een productie capaciteit van meer dan 1 GW. Dit komt neer op 5,8 miljoen zonnepanelen per jaar!


Hoge opbrengsten

Solar Frontier zonnepanelen onderscheiden zich door de hoge opbrengsten. In onze ervaring komt dit vooral tot zijn recht in situaties waar er minder directe zon instraling is op bijvoorbeeld oost/west situaties. Doordat wij de Solar Frontier zonnepanelen al vele jaren plaatsen hebben we een flinke referentielijst waarbij we de installaties onder verschillende omstandigheden kunnen monitoren. Zo hebben we een aantal installaties waarbij de panelen op oost/west liggen welke bijna 1000 kWh per kWp halen. Hiermee bedoelen we dat een Solar Frontier 170 Wp paneel ook 170 kWh opbrengt. Op zuid is deze opbrengst nog hoger.

Kenmerken

  • Afmeting: 1,257x977x35 mm.
  • Gewicht: 20 kg.
  • Vermogen: 155 t/m 170 Wp.
  • Garantie: 10 jaar product, 25 jaar vermogensgarantie.


Solar Frontier en schaduw

Solar Frontier zonnepanelen zijn minder gevoelig voor schaduw. Dit komt doordat het paneel is uitgevoerd met smalle reepjes cellen welke parallel met elkaar zijn verboden. Hierdoor zakt het paneel alleen in vermogen waar het beschaduwd is en heeft dit geen negatief gevolg voor de rest van het paneel. Dit is dus een groot verschil met kristallijn zonnepanelen waar bij gedeeltelijke beschaduwing er veel meer vermogen verloren gaat.

Solar Frontier zonnepanelen en Light Soaking

Doordat Solar Frontier zonnepanelen een laagje zink in de cel opbouw heeft kennen de zonnepanelen het light soaking effect. Dit betekend dat het vermogen en dus de efficiëntie van het zonnepaneel omhoog gaat. Wanneer het zonnepaneel is geplaatst zal het in de eerste 50 uur zonlicht in zich opnemen. Het is uiterlijk te herkennen aan een wat witte waas die op de zonnepanelen verschijnt. 


Bekijk hieronder de film over Solar Frontier Zonnepanelen: