Zonneboilers

Naast het opwekken van elektriciteit is ook warmte een nuttige manier van de zon gebruiken. Deze warmte kan worden gebruikt om bijvoorbeeld het tapwater binnenshuis te verwarmen. Gebruik van deze warmte zorgt ervoor dat er minder of geen gas of elektriciteit nodig is om het water te verwarmen. Naast dat deze manier van verwarmen dus beter voor het milieu is, is het ook nog eens voordeliger voor u! Naast deze kostenbesparing krijgt u ook nog eens subsidie van de overheid voor het aankopen van een zonneboilersysteem. Al met al een win-win situatie.

Nu zijn er verschillende soorten zonneboilersystemen. Het grootste verschil tussen de systemen zit in de inhoud van de boiler en de afmeting van de collectoren. Daarnaast leveren wij twee verschillende collectoren, namelijk de High Power en Vlakke Plaat. De laatste spreekt voor zich, de collectoren liggen in een plaat die lijkt op een regulier zonnepaneel. Voor meer informatie over deze vlakke plaat collectoren en het aanbod dat wij hierin hebben kunt u op onderstaande knop klikken.
De eerstgenoemde werkt met vacuüm buizen die op een paneel liggen. Deze vacuüm buizen worden vergezeld door een reflector zodat een zo hoog mogelijk rendement gehaald wordt. Voor meer informatie over en ons aanbod van de High Power collectoren kunt u op onderstaande knop klikken.
Hoe werkt een zonneboiler?