Zonneboiler voor uw camping

Wist u dat het mogelijk is om het tapwater op uw camping te verwarmen met zonne-energie? Zo niet, dan is dit het juiste moment om daarover na te denken. Met de zonneboilersystemen van DES is het mogelijk om het water op uw camping te verwarmen met behulp van de zon. Dit zorgt ervoor dat uw gas- en elektrakosten zullen dalen omdat deze niet meer gebruikt hoeven te worden om dit water te verwarmen. Naast deze besparing is het ook nog eens voordeliger voor het milieu, zodat uw camping extra groen wordt. Ten slotte is het voor u nog voordeliger aangezien de overheid subsidies geeft voor het investeren in deze zonneboilers! Voor meer informatie over deze subsidies kunt u hier klikken.

Wij van Dijkman Energy Systems leveren twee verschillende soorten zonneboilers. Het verschil tussen deze twee zijn de collectoren, het ene systeem werkt met een vlakke plaat collector, terwijl de andere met vacuümbuizen werkt. De vlakke plaat collectoren lijken op gewone zonnepanelen omdat deze vrij dun zijn en zijn daarom op bijna elk dak te plaatsen. Deze systemen zijn extra geschikt voor campings die vooral in de zomer een hoog tapwater verbruik hebben. Dus als u een seizoenscamping hebt en wilt besparen op uw kosten, dan moet u vooral eens onze vlakke plaat systemen bekijken.

Is uw camping het hele jaar open en hebt u vooral in de winter en in het voor- en najaar meer verwarmd water nodig, dan zijn onze High Power vacuümbuis systemen geschikt voor u. Deze systemen werken met speciale reflectoren zodat een zo hoog mogelijk rendement wordt gehaald. Hierdoor heeft u ook in de koudere maanden een groot voordeel van de zon en uw zonneboiler. Voor een overzicht van al onze High Power systemen kunt u op de knop hieronder klikken.

Als u uw tapwater verbruik weet, dan kunnen wij een nauwkeurige berekening maken van uw besparing als u een van onze systemen aanschaft. Voor een berekening kunt u altijd contact met ons opnemen. Via onderstaande link kunt u een rekenvoorbeeld downloaden, zodat u een goed beeld kan krijgen van wat wij voor u kunnen betekenen.

Voor meer informatie kunt u de brochure hieronder downloaden of contact met ons opnemen.