Plat-dak Systemen


Mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw zonnepanelen te plaatsen op uw platte dak. een simpele en goedkope oplossing is Flatfix Eco. Een wat mooiere en lichtgewicht oplossing zonder te veel Ballast is Flatfix Fusion. Een schans passen we toe in een situatie waarbij we zo veel mogelijk panelen op het dak willen plaatsen en de beschikbare ruimte dus zo efficiënt mogelijk willen benutten.


Flatfix Eco

Flatfix Eco is een eenvoudig montagesysteem om zonnepanelen op uw plat dak te plaatsen. Dit systeem kan afzonderlijk geplaatst worden op uw dak wat als voordeel geeft dat eventuele obstakels op uw dak niet per se een belemmering hoeven te zijn. Het Flatfix Eco systeem bestaat uit 2 aluminium beugels welke aan het paneel geschroefd worden. Door een hellingshoek van 20 graden is de zelfreinigende werking van uw zonnepanelen behouden. Om er voor te zorgen dat uw zonnepanelen niet van het dak waaien word er ballast aangebracht in de vorm van stoeptegels. Omdat dit een ''open'' installatie is moet er rekening gehouden worden met 40 a 50 kg per paneel. Het dak word beschermd met draagrubbers wat onder de aluminium beugels geplaatst word.


FlatFix Fusion

Het Fusion montagesysteem is te verkrijgen in een standaard zuid oplossing of wel in een oost-west oplossing. Flatfix Fusion is ontworpen als een lichtgewicht plat dak systeem wat gebruikt kan worden op nagenoeg alle platte daken. Doordat de rijen gekoppeld worden en er gebruik gemaakt is van wind deflectors hoeft op dit systeem aanzienlijk minder ballast geplaatst worden tegen het afwaaien. Het flatfix fusion systeem plaatst met onder een hellingshoek van 13 en is voor ieder soort paneel geschikt.


Schans of Zonneschans

Heeft u een plat dak wat niet groot genoeg is voor het aantal panelen wat u nodig bent? misschien is dan onze schans wel een oplossing voor u. Deze schans kan helemaal op maat gemaakt worden zodat het maximale oppervlak van uw dak benut word, Tevens kan hierdoor ook de hellingshoek naar wens gemaakt worden. Omdat de schans zo gemaakt word dat de panelen tegen elkaar aan liggen (net zoals een pannendak) is er geen tussenruimte nodig zoals in de voorbeelden hierboven wel vereist is. Deze schans word aan de onderkant voorzien van rubbers ter bescherming van uw dak. De ballast word verdeeld over de schans wat er voor zorgt dat u geen puntbelasting op uw plat dak hebt.


Bekijk hier de montage van een Flatfix Fusion systeem


Bekijk hier de Van Der Valk Zonneschans