Infrarood verwarming

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming is een manier van verwarmen dat vergelijkbaar is met de zon. De zon verwarmt de aarde met lange golf straling, door objecten en personen op te warmen en die geven dat weer af aan de omgeving, zo werkt infrarood verwarming ook.

Door dat de infrarood verwarming niet de lucht verwarmt maar de objecten is dit een vorm van directe warmteoverdracht, zo heeft u minder verlies in warmte zoals bij centrale verwarming die eerste de ruimte moet opwarmen.

De lange golf stralen die de infrarood panelen geven hebben een gunstige invloed op mens en dier. Zij zorgen voor een goede bloeddoorstroming wat het herstel van spieren en huidcellen sterk bevordert. mensen die last hebben van reuma weten dat de infrarood straling in het zuiden een positieve invloed hebben op de symptomen van reuma. Kortom, de pijn verdwijnt volledig of verzacht in grote maten. Ook voor astma patiënten geven de panelen een verlichten door dat er geen lucht circulatie en dus ook geen stof circulatie plaats vind.

Infrarood verwarming maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. Gas prijzen zijn hoog en gas wordt zoals alle fossiele brandstoffen schaarser. Daarbij is het energierendement bij infrarood straling vele malen groter dan het energierendement uit gas.

Door de gelijkmatige warmteverdeling voelt infrarood verwarming ook bij lagere temperaturen zeer comfortabel aan. De combinatie van deze factoren zorgt al snel voor een besparing van 25% tot 30% op uw energiekosten. Indien u gebruikt maakt van zonnepanelen kunt u zelfs ”gratis” verwarmen.

Elk paneel is verkrijgbaar met of zonder frame en kan geleverd worden in elke RAL kleur. Ook de frame kan naar keuze in uw favoriete kleur geleverd worden. Wenst u een infrarood paneel volledig te laten opgaan in de ruimte dan kan u in de badkamer kiezen voor een spiegel paneel, of wat dacht u van een krijtbord in de keuken. En als het echt kunst moet zijn kiest u voor een paneel met een schilderij van Monet dat hangt te stralen en te pronken in de salon. De keuze is reuze!

Heeft u interesse onze showroom word volledig verwarmt door infrarood panelen. U bent van harte welkom om te komen kijken en ervaren hoe het voelt.

Download hieronder onze prijslijsten:

Prijslijst Lange golf infrarood panelen

Prijslijst verkoop Toebehoren en thermostaten

Kijk voor meer informatie op:

www.welltherm.nl

www.momit.nl

www.infrapower.nl